Как да спечелите бъдещия си тъст преди да направите своето предложение за брак

Как да спечелите бъдещия си тъст преди да направите своето предложение за брак

Тъжна истина е, че бракът в миналото е бил по-скоро обмен на собственост, отколкото по любов, но за щастие времената постоянно се менят. През 19 век се популяризира традицията да се поиска от бащата ръката на дъщеря му. Въпреки че романтиката от бракосъчетанието е стигнала и до онзи момент, жените все още са до голяма степен под контрола на родителите си, така че е било необходимо разрешение. Това вече не е така, но много хора все още продължават да спазват традицията. В наши дни младоженците обикновено поискват бащината благословия като жест на уважение, а не толкова по принуда на обществените норми.

Както при всяко предложение, след като често обсъждате брака с любимата си, все още може да е притеснителна идеята да попитате за ръката и одобрението на баща й, дори и да се разбирате страхотно и очаквате той да реагира подходящо. За да Ви помогнем събрахме няколко съвета за това, как да подходите ако се подготвяте за подобен разговор.

- Разберете дали вашата булка дори иска да поискате благословията на баща й (или на майката). Много жени са напълно против това, независимо дали това е така, защото тя не иска никой да знае за годежа преди нея, или просто защото е против нейните принципи.
- Не питайте, ако тя изразява презрение към традицията. Нека тя обясни на родителите си, ако те са разстроени след годежа Ви.

- Срещнете се лично, ако е възможно, или направете телефонно обаждане, ако са на лице някакви географски ограничения.
- Не питайте за благословията първия път когато се срещате с бъдещия си тъст. Ако се налага да е по време на едно и също посещение, оставете този важен въпрос за едно от последните неща, които ще направите преди да си тръгнете, така че той да се почувства, че ви е поопознал.

- Направете и майката на приятелката Ви част от традицията. Можете да попитате родителите и по едно и също време, или ако са разделени, първо да попитате първичния й попечител.
- Не го канете в дома си за този разговор. Или го срещнете на негова почва, или на неутрална територия като ресторант.

- Имайте предвид какъв човек е баща й - много традиционен или по-сговорлив. Това ще повлияе на формалността по време на срещата.

- Не забравяйте да споменете каква невероятна работа са свършили родителите й при отглеждането на жената която обичате. Обяснете защо искате да се ожените за нея, за да ги накарате да се почувстват като част от това

- Бъдете готови да обясните финансовата си стабилност и плановете си за бъдещето, защото вероятно баща й ще попита.
- Не го отхвърляйте бързо, ако не даде благословията си – дали е нещо просто като това да не вярва на никой мъж с дъщеря му? Дали е религиозна или културна разлика, която не може да преглътне? Ако е така, може би трябва да обмислите брак без неговото одобрение. Но ако има нещо друго, дайте му време, разберете какво точно го притеснява. Може да има смисъл в думите му.

- Нека родителите й да разберат кога планирате да отправите въпроса към дъщеря им и да сте сигурни, че няма да кажат нищо, за да развалят изненадата, докато тя се обади, за да им сподели добрата новина.
- Не се паникьосвайте, ако родителите й попитат защо искате да се срещнете с тях, просто кажете, че имате нещо важно, което бихте искали да обсъдите. Вероятно вече ще имат представа какво ще поискате в този момент.


Коментари

Коментирай
Бъди първия дал мнение за Как да спечелите бъдещия си тъст преди да направите своето предложение за брак