Bridal fashion
6 съвета как да разположите гостите си

6 съвета как да разположите гостите си

 Вашата сватба е ден, в който на едно място събирате родители, роднини и приятели. Това означава различни възрасти, интереси, теми за разговор и още множество сходства или различия между поканените. В следващите редове ще Ви помогнем с отговорната задача по правилното разпределение на вашите близки и приятели.

Направете го колкото се може по - рано:                                                                                           

Много двойки прекарват нощта преди сватбата си в опити да подредят списъка с гостите си по възможно най - удачния начин. Опитайте се да избегнете този пример и се погрижете по възможност поне седмица преди деня на събитието.

Създайте категории:

Най - лесният начин да започнете е като разпределите гостите си по категории, в зависимост от Вашата връзка с тях: приятели, семейство, приятелите и семейството на Вашия партньор, колеги и т.н. По този начин лесно ще сортирате поканените и най - лесно ще разпределите различните категории по отделни маси.

Импровизилайте с лист и химикал:

На лист хартия нарисувайте кръгове (вместо маси) и напишете имена в тях. Задължително предвидете колко човека най - много могат да бъдат разположени удобно на една маса. Самозалепващи листчета с написани имена на тях също биха Ви помогнали с тази задача.

Съобразете се с различните възрасти:

Ако на Вашата сватба присъстват деца в тийнейджърска възраст, най - удачният начин е да бъдат настанени на една маса. По този начин ще имат възможността да се запознаят с нови връстници и да останат със спомена от този ден като един незабравим купон, далеч от скучните разговори на по - възрастните гости. Малките деца е най - добре да бъдат до своите родители като по този начин ще могат да бъдат лесно наблюдавани.

Обвързани срещу необвързани:

Възможно най - лесното разположение, за което може да се сетите е да разположите обвързаните си приятели на една маса, а необвързание на друга, но изключвайки вашето улеснение, това би било и доста нетактично. Неуместно е също да настаните ваш необвързан приятел или приятелка на маса с три новоомъжени двойки. За да избегнете такива конфузни ситуации се стремете към баланс между гостите и не пренебрегвайте тези детайли.

Погрижете се за настаняването:

Задължително изгответе предварително схема на масите с оказаното място на всеки гост, която да разположите на входа на ресторанта. Помолете поне две шаферки да помогнат на гостите да се ориентират и ако е необходимо да ги придружават до всяка маса. На самите маси също можете да сложите табелки с името на всеки гост, които да са стилистично оформени с главния мотив на сватбената украса, както и малко подаръче - сувенир за всеки гост. Помнете, че доброто настроение на вашите гости е едно от условията този ден да бъде незабравим и за Вас!


Коментари

Коментирай
Бъди първия дал мнение за 6 съвета как да разположите гостите си