Bridal fashion
6 съвета как да изберете сватбената си торта

6 съвета как да изберете сватбената си торта

Сватбената торта  - сладкия завършек на вашето празненство. Много двойки при планирането на сватбения си ден мислят, че избора на торта е нещо от второстепенно значение, но истината е, че без този подобаващ завършек, сватбеното Ви празненство ще изглежда незавършено. В тази статия Ви предлагаме няколко съвета, които ще Ви помогнат в избора на най – впечатляващата и вкусна торта за вашата сватба.

1. Започнете по - рано

Местоположението на вашата сватба е немаловажен фактор при избора на форма и цветове за вашата торта, след като пълнежа от маслен крем, за пример, не е подходящ за помещение с по - висока температура или задушно време. Така че започнете да мислите по десерта, веднага след като вече сте избрали ресторанта или залата, в която ще се проведе сватбата Ви.

2. Потърсете правилната сладкарска фирма или пекар

Рекламата "от уста на уста" рядко би Ви подвела, след като доволни клиенти са Ви препоръчали дадено място или човек, но нашия съвет е да не действате импулсивно, а да тествате няколко вида торти на различни фирми и чак след това да направите вашия избор.

3. Визуализирайте стила на тортата

Различните фирми специализират тортите си в различни стилове. Многоетажни с цветен фондан, шоколадов пълнеж с ядки или други допълнения и обикновена форма, изцяло със сметаново покритие, но с нестандартна форма - вариантите са много, а всяка новоомъжваща се двойка има различен вкус и представа за тортата си. За да улесните този процес, първо бъдете сигурни как бихте искали да изглежда и какъв вкус да има десерта Ви, защото дори и най - добрия сладкар не би могъл да Ви удовлетвори, ако самите Вие не сте сигурни в избора си

4. Цената

Цената на една торта се определя от две неща : броя парчета, за които е направена,  както и сложността на формата и дезайна. Цветята от захар и подобните на тях елементи могат да вдигнат цената, поради това че се правят на ръка и отнемат време за направата.

5. Вдъхновете се

Снимки на торти от различни сайтове, цветовете на украсата за Вашата сватба, роклята Ви и още много други детайли биха Ви помогнали в търсенето на вдъхновение при избора на най - впечатляващия сладък завършек на празненството.

6. Бъдете безстрашни с вкусовете

Повечето двойки се придържат към традиционните два вкуса при избора на торта : шоколад или сметана. Но при днешното многообразие от вкусове в сладкарското изкуство, избора на нещо различно като пралин, лешников крем и пълнеж от карамел, а защо не и цели парченца плод, би било едно смело решение, за което едва ли ще съжалявате.


Коментари

Коментирай
Бъди първия дал мнение за 6 съвета как да изберете сватбената си торта