Bridal fashion
Различните роли в една сватба

Различните роли в една сватба

Сватбата е едно голямо събитие с голяма важност, сложна организация и множество различни роли. В днешната статия ще Ви разясним каква роля играе всеки един от „персонажите“ в една сватба – от нейната организация до самия ден на събитието.

1.Булката и младоженецът :
Най – голямата отговорност за младоженците, разбира се е да сключат брак. Но преди тази така важна стъпка, те трябва да се погрижат за детайлите по сватбеното тържество.  Желателно е младата двойка да работи заедно върху въпросите, свързани с организацията на тяхната сватба, за да може в деня на техния празник да бъдат взаимно щастливи и удовлетворени. Ето и малък списък с най – важните въпроси, с които младите влюбени трябва да се заемат :
1/ Уточняване на бюджета
2/ Определяне на дата и място
3/ Изготвяне на списък с покани
4/ Наемане на сватбена агенция/фотограф/фирма за цветя
5/ Закупване на сватбени халки

Настрани от горепосочения лист със задачи, младоженците имат и няколко различни отговорности.
Булката избира своите шаферки и се грижи за вида, по който желае те да изглеждат в деня на сватбата. Друга грижа на двойката е те да изберат своите кум и кума. Ако нямат близки семейни приятели, които да желаят да поемат отговорността на тези роли заедно като двойка, то всеки по отделно избира кума и кумата.

 2. Родителите на младоженците :
 
В миналото е било общоприето родителите на бракосъчетаващата се двойка да поемат изцяло разходите по предстоящото сватбено тържество. В наши дни обаче, този подход се е променил. Бюджетът по сватбените разноски се разпределя както между двете семейства, така и в повечето случаи със съдействието на младоженците. Родителите биха могли да помогнат в изготвянето на списъка с роднини, които да са включени в списъка с гости, а бащата на булката задължително я придружава
 по пътя към олтара на сватбения ден.

 3. Шаферките :
 
Шаферките са най - близките жени до булката. Те обичайно са нейните най - добри приятелки, сестра или братовчедки. Още преди самата сватба те също се включват в организацията по сватбата, помагайки на булката с детайли като избора на рокля, цветя и най - вече организирането на моминското парти.

4. Кумовете :
Със сигурност те са сред най - важните гости на сватбеното тържество и заедно с младоженците носят най - много отговорности по сватбата. Тяхната най - главна и отговорна задача е да бъдат съветници на младото семейство в предстоящия семеен живот.
Общоприето е кумата да купува букета на булката. Ако Вие сте кума е най - правилно да се посъветвате с нея при избора на цветята.
В деня на тържеството, преди самата церемония е традиция кумовете да посрещнат младоженците в дома си. В ритуалната зала, на самата церемония, те вървят зад омъжващата се двойка, а след бракосъчетаването заемат своето място до тях и също приемат поздравления от всички гости.
Друга общоприета и изключително популярна традиция е танцуването за питката и "петела", които те чрез танцуване, трябва да "откраднат".


Коментари

Коментирай
Бъди първия дал мнение за Различните роли в една сватба