Bridal fashion
Не желаете типичната бяла рокля? Ето какво символизират различните цветове

Не желаете типичната бяла рокля? Ето какво символизират различните цветове

Бялата булчинска рокля от дълги години е символ на всички булки по света, но с развитието на модата и новите тенденции в света на сватбените тържества, все повече жени избират да заложат на нещо по – нетрадиционно и модерно, а именно на различен цвят рокля. Ето какво символизират различните цветове.

Розово:
Подобно на белия цвят, розовото се асоциира с чистота и невинност, но определено носи със себе си нотки на свежест, любов и женственост.

Червено:
Да избереш този цвят за сватбената си рокля е смел избор, който несъмнено приковава всички погледи. Това е втория по ред цвят, който се асоциира с любовта, благодарение на това, че се свързва с празника на влюбените – „Свети Валентин“. Този цвят също така символизира енергия, сила и страст.

Жълто:
Жълтото често е наричан „щастлив“ цвят, който се свързва с мъдрост и интелигентност. Също така излъчва хумор и любопитство към света.

Зелено:
Несъмнено това е цвета на хармонията и баланса. По – светлите тонове на този цвят се свързват с мир, а ако булката е облечена в по – тъмни тонове на зелено това излъчва лоялност.

Синьо:
Когато си представим син цвят го свързваме главно с морето и океана и се свързва със спокойствие и мир. Светлите тонове на този цвят носят енергията на добро здраве и мекота, докато тъмните нюанси представят знание, сила и почтеност.

Лилаво:
Неслучайно това е кралския цвят и се асоциира с авторитет и власт, но освен това с магия, мистерия и сила.

Кафяво/Телесно:
Цветът на земята, кафявия цвят показва връзка с природата. Булките носещи рокля с този цвят излъчват стабилност и консервативност.


Коментари

Коментирай
Бъди първия дал мнение за Не желаете типичната бяла рокля? Ето какво символизират различните цветове