Bridal fashion
Как да изберете брачните си халки

Как да изберете брачните си халки

Времето на еднотипните тънки и златни брачни халки отмина отдавна. Днешното разнообразие от пръстени е толкова голямо, че може да избирате между всякакви метали, цветове, форми и орнаменти. Единственото най – важно правило, към което трябва да се придържате е доброто качество. Този пръстен ще бъде с Вас до края на живота ви, така че трябва да устои десетилетия, без да се износи. Поради тази причина, най – добре би било да изберете добър и здрав метал (злато или платина), с дебелина от поне 2,5 мм. Ето какво трябва да знаете при избора на Вашите брачни халки.

Злато:

Жълтото злато е класическия избор при брачните халки, но не е удачен за всеки. Несъмнено е любимия скъпоценен метал на традиционалистите, но този тип би отивал най – вече на хора с жълт подтон на кожата. Бялото злато отива на много бледа или тъмна кожа със син подтон, докато розовото злато отива на хора с по – розовеещ нюанс на кожата.
Когато става въпрос за карата – „по – малкото е повече“. Колкото по – малък е карата, толкова повече сплави са добавяни към метала, за по – голямата му устойчивост и запазването на цвета му. В резултат на това, златото от 14 карата ще изглежда по – бледо, отколкото това от 18, 22 или 24, но ще е по - здраво.

Платина:

Платината е с по –голяма плътност от златото и е най – скъпоценна от всички благородни метали, като притежава естествени анти - алергични качества и не предизвиква кожни алергични реакции. Леко по – тъмна е от бялото злато, с тъмносив оттенък, така че съвпада с почти всички нюанси на кожата.
Единственият „недостатък“ на този метал е цената. Пръстените от платина не са евтини, но гарантирано ще издържат във времето. За разлика от златото, колкото по – чиста е платината, толкова по – здрава е тя. Преди да закупите Вашите пръстени, задължително проверете чистотата им – 95% е оптималното ниво на чистота и всички бижута под 80% трябва да бъдат избягвани.


Коментари

Коментирай
Бъди първия дал мнение за Как да изберете брачните си халки