Bridal fashion
20 съвета за избора на сватбена торта

20 съвета за избора на сватбена торта

След самата булка, тортата обикновено е вторият важен център на вниманието на сватбения прием. Дните на традиционната торта са отдавна изтекли – сега тя може да бъде с всякакъв размер, форма и вкус, които отговарят на желанията на сърцето ви. Каквото и да изберете, вашата торта трябва да отразява вашия вкус, личност и да допълва избора на храна на тържеството.

Вдъхновете се!
Добро място за вдъхновение са булчинските списания и разбира се, интернет. Търсете дизайн на сватбени торти, които ви харесват и направете колекция на снимки с любимите си торти. Напишете бележки защо ги харесвате. След като сте събрали няколко торти, започнете да ги сравнявате и може да забележите, че между любимите ви торти има общ елемент. Споменете това на дизайнера на вашата сватбена торта. Изяснете бюджета си сами за себе си и след това със самия дизайнер на тортата. Това ще улесни много и двете страни.

Не бягайте от темата на сватбата
Когато се срещнете с дизайнера на тортата си, дайте колкото се може повече информация, включително, но не само, подробности като: цвета на вашата рокля и роклята на шаферките, цветовете на вашата сватба, описание на тона на събитието, снимки от местоположението на събитието, някои снимки на цветята ви и други вдъхновения за вида, който искате да постигнете.

Треска за вкус
Забравете традиционната плодова торта - съвременните булки прегръщат своята индивидуалност и личен вкус, като избират вкусове, които обичат. Дяволската торта? Да. Чийзкейк? Ами абсолютно. Ако вие харесвате вкуса, има много гости, които също ще го харесат.

Комбинирайте
Ако имате проблеми с решаването само на един пълнеж, защо не правите всеки етаж с различен вкус? Дайте на гостите си няколко опции, с които да запомнят тортата!

Персонализирайте
Някои изкарват традицията със сватбената торта крачка напред, като просто предоставят различни сортове от любимите си храни, като например пайове, суши или пица. Казваме, че колкото повече можете да персонализирате вкусна храна, толкова по-добре!

Представяйте си какво правите
Искате ли торта до тавана или просто един слой, подходящ за вашия сватбен стил? Помнете, че точната торта за вас ще бъде комбинация от вашия стил и броя на гостите.

Изберете дизайнера внимателно
Както всеки друг вид изкуство, всеки дизайнер ще има свой собствен специфичен стил и подпис. Ако искате традиционна торта на етажи, с колони и цветя, не посещавайте дизайнер, специализиран в съвременния минимализъм. Същото важи и за блата на тортата - някои дизайнери работят както в крем, така и във фондан, но се уверете, че или те се специализират в това, което искате, или че сте достатъчно гъвкави, за да отидете с потока. Разгледайте местните уеб сайтове на дизайнери и страниците им във facebook, преди да се консултирате лично.

Частите диктуват размера, а не обратното
Разбира се, ако искате тортата ви да изглежда по-голяма, винаги можете да изработите част от нея от стиропор, но това все пак ще бъде с цена. Също така, помислете колко реалистично ще изглежда това - торта от 7 нива на събитие за 50 човека вероятно няма да заблуди никого.

Обмислете мястото
Както всеки друг елемент от вашата сватба, всичко трябва да се вписва безпроблемно по отношение на стил - и тук, мястото е основен фактор, около който всеки друг елемент ще трябва да се съобрази. Голямата бална зала ще изисква по-драматична и по-висока торта, докато едно модерно място ще изисква торта със силни линии, а малко винтидж място, ще си отива с деликатна декорирана торта.

Получаваш това, за което плащаш
Една добре известна поговорка в индустрията на тортата гласи, че "евтината торта не е добра и добрата торта не е евтина!" Това може да доведе не само до кофти глазура на, но и до вътрешни структурни проблеми (и последното нещо, от което се нуждаете в сватбения си ден, е тортата ви да се разпадне) или проблеми със самия вкус. Лошо направените торти, често се получават прекалено солени, сладки или мастни. Също така направете проучване и имайте едно на ум за всички оферти на подозрително ниски цени!

Пробвайте на вкус
В името на всеобхватното проучване което сте направили, задължително пробвайте.

Домашно изпечена торта?
Практиката е разковничето. Използвайте всяка възможност да за експерименти вкъщи, изпробвайте уменията си за печене на различни поводи- от филмова вечер с приятелка до сесия за планиране на сватбата с шаферките.

Получаване на помощ от приятелка 
Преди да се съгласите да накарате приятелка да изпече тортата, отнесете се с нея като с професионален пекар: поискайте да видите някои визуални мостри от работата им и да опитате стоките им. Бъдете ясни за вашия сватбен бюджет или това, което тортата ще "струва" - например, бихте могли да приемете тортата като официалния им сватбен подарък. Бъдете честни, отворени и любезни, когато стигнете до решение: по-добре да им кажете сега, отколкото да имате торта, от която знаете, че ще бъдете недоволни на сватбения си ден. 

Конфигурацията
Преди да подпишете каквото и да било, разберете кой точно ще достави и постави тортата и уточнете точно време. 

Помислете как ще изглежда тортата в снимките
Въпреки че може да обичате идеята за блестяща розова купчина вкусна торта, съпругът ви може да изглежда малко глупаво, режейки я с вас. Опитайте се да изберете торта, която отива и на двама ви и ще се гордеете, да показвате снимки от момента на разрязването и.

Сервирайте тортата като десерт!
Спестете пари и отдайте на своята торта вниманието, за което е създадена. По този начин тя няма да лежи наполовина изядена и забравена отстрани на дансинга. 

Осветлението трябва да е правилно
Подобно на това, че използваме правилното осветление, за да изглеждаме по - добре, вашата торта се нуждае от точно същото третиране. Уверете се, че е поставена на слънчево място или някъде, където ще привлича вниманието. Това е една стъпка, за да създаде още по –голям уау - ефект, както и да ви остави някои невероятни снимки.

Запазване на най-горния слой
Ако планирате да запазите най-горния слой от вашата торта за вашата годишнина, кръщене или подобно събитие в близко бъдеще, уверете се, че той е плодова торта. Всички останали видове блатове ще станат негодни за ядене доста преди плодовия такъв.

 


Коментари

Коментирай
Бъди първия дал мнение за 20 съвета за избора на сватбена торта